Ginger n’beer

Utskrift
Ingredienser

1 glas

45 ml Kyrö Napue Gin
30 ml citronjuice
25 ml sockerlag med ingefära och ölsmak
3 stänk Angostura Bitter

Gör så här

Häll samtliga ingredienser i en shaker. Skaka med rikligt med is tills kallt. Sila upp i ett coupetteglas. Garnera med en citronzest.

SOCKERLAG MED INGEFÄRA OCH ÖLSMAK
Räcker till 4-5 drinkar

​Blanda 240 ml vitt socker, 160 ml avslagen överbliven India Pale Ale öl, 6 finhackade skivor färsk ingefära (i bitar ungefär lika stora som 10-kronorsmynt) i en kastrull och värm tills sockret lösts upp. Dra av från värmen och låt stå i 15 minuter. Sila av. Låt svalna och förvara därefter i kylskåp.

Mer på grapevine.se

Fröken Smilla

När Smilla Luuk var fem år fick hon diagnosen celiaki, glutenintolerans. Men i stället för att knapra riskakor började hon experimentera vid bakbordet. I dag är Smilla 20 år och har nyligen kommit ut med sin tredje kokbok med glutenfria recept. Det är lika bra att vi tar det direkt så har vi det

Duorum Vinha de Castelo Melhor Vintage Port

Komplext vin med mycket fyllig smak

Rotsellerikräm med kalixrom

Lyxigt gott med sälta och sötma i samma lilla sked. När smöret bryns får det en nötig härlig smak som blir pricken över i:et.