Grillad gulbeta med smörstekt svartkål och parmesan

Antal 
4
Utskrift
Ingredienser
  • 8 gulbetor
  • 1 svartkål
  • rapsolja
  • 100 g parmesan
  • 50 g smör
  • salt och peppar
Gör så här

Skölj betorna och lägg i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka på svag värme tills de känns ”al dente”, använd en potatissticka för att hålla koll på koktiden. Plocka av bladen på svartkålen och lägg i en bunke. När betorna har kokat klart, spola dem snabbt under iskallt vatten och ta bort skalet med händerna. Skiva betorna i 2 cm tjocka skivor och lägg på ett fat, stänk på lite rapsolja, salta, peppra och vänd försiktigt. Grilla därefter betorna en stund på grillen, så att de får en fin yta. Stek under tiden svartkålen i lite smör i en gjutjärnspanna och salt över den öppna elden. Lägg tillbaka betorna på fatet, lägg den stekta svartkålen ovanpå dem och riv över rikligt med parmesan.

Mer på grapevine.se

Nytt nummer ute nu- dags för grillat!

Vill du också göra som våra 55 000 matintresserade läsare och starta en gratis prenumeration? Du anmäler dig enkelt via länken här

The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Lakritspraliner med Dulcey- choklad

För att göra pralinerna behöver du en pralinform i silikon. Har du ingen sådan kan du använda lakritstryffeln som en topping på till exempel en chokladkladdkaka.