56 recept hittade

Lammstek med rostade mandlar och färsk koriander

Lammstek med rostade mandlar och färsk koriander, serveras till röda smakrika viner.

Grillade ostron med ädelost

Oavsett om du tvekar att äta råa ostron eller redan är frälst så kommer du att uppskattade den här överraskadnde trevliga kombinationen! Smaksensationen blir större med champagne!

Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Underbar, lite lyxig rätt på grillbuffén eller servera som plockig förrätt att äta med en liten gaffel på stående fot.

Grillad hummer med rouille och surdegsbröd

Skaldjur på träkolsgrillen är en perfekt start på en sommarkväll. Den här lyxiga varianten är signerad Erik Hammar som vann Sveriges mästerkock 2018.

Prinsess-smörgåstårta

En imponerande tårta, underbar tillsammans med något gott vitt eller mousserande i glaset.

Lammfilé med krämig potatispuré med lagrad prästost

Lättlagad festrätt med härlig smak. Börja med purén. Stek köttet och gör skyn i sista stund. Servera med ett gott rött vin. 

Citronrisotto med halstrade pilgrimsmusslor

Underbart god och elegant rätt. Oavsett om du väljer att servera den som lättare varmrätt eller i mindre portion som förrätt så är det självklara sällskapet ett glas Beaumont Champagne.

Kalaspaté med lingon- & pepparrotsspetsad rödlöksmarmelad

Genom att låta löken mjukna sakta i pannan lockar man fram söta toner som passar perfekt i en marmelad. Förutom till paté passar marmeladen till grillat kött och kraftiga franska ostar.

Västerbottenspaj med lax- och skaldjurstopping

Västerbottenspaj är lysiogt och gott och perfekt att förbereda någon dag innan, så är det bara att värma på en stund inann den ska ätas. Den här varianten har vi toppat med lax och skaldjur, vilket är både dekorativt och gott. Bara att lägga på precis inna servering när pajen är värmd! 

Underbar löjromsdipp till kräftorna

Äntligen skaldjursdax! Den här löjromsdippen blir en given favorit under kräftskivan, men passar även utmärkt till räkor och hummer. Tänk på att förvara skaldjuren kallt.

Hel hummer med brynt kapris-, dill- och citronkräm

En festlig rätt som inte kräver någon egentlig tillagning! Den lyxiga naturella hummern får en djup och fyllig smak av ett smör brynt i kapris, dill och citron. Klockren guldkant en vardagkväll!

Auberginegryta

En fantastisk gryträtt på lamm, fullproppad med kryddiga smaker. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.

Lammracks med portugisisk migas

En festlig rätt med mört lamm smaksatt med vitlök, citron, chili och färska örter. Servera med migas – en traditionell portugisisk brödrätt och ett glas Vila Santa Reserva.

Maryland crab cakes

Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig och lättfixad skaldjursrätt som du serverar med krämig kaprismajonnäs.

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: Ny ekologisk vit Bordeaux

Famille Excellor Biologique 2014 lanseras i 220 butiker den 1 september. En ekologiskt vit Bordeaux med härlig, medelintensiv, ren, druvtypisk och ungdomlig doft med toner av krusbär, citrus, lime, grönt äpple, nässlor med inslag av mineral och örter. Smaken är torr, frisk och med balanserad fräsch syra av citrus, lime, mineraler och krusbär. Ett ursprungstypiskt vin med ett långt elegant avslut.

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Rårakor med citronkräm och löjrom

Krispigt, salt och lyxigt – en perfekt rätt till ett glas mousserande som till exempel Beaumont champagne.