18 recept hittade

Chèvre- och olivfylld lammstek

Lammstek är en festlig rätt som med olika kryddningar och fyllningar förvandlas till en smakfest.

Rosmaringrillat lammrack med fänkål

Kombinationen lamm, rosmarin, vitlök och fänkål ger en riktigt italiensk smakupplevelse.

Lammfärsbiffar med fetaostcrème och ugnsrostad potatis

Lammfärs och fetaost är typiska medelhavssmaker. Biffarna är enkla att göra men supergoda.

Lammkotletter i ugn med provencalsk touche

Steka i ugn är ett bekvämt sätt att tillaga kött. Rätt innertemperatur på köttet är den enkla tumregelen för att få en riktigt saftig och god rätt.

Lammrostbiff i ugn med råstekt sparris

 Lammrostbiff direkt från ugnen, med ljuvligt doftande vitlökssmör och råstekt sparris istället för potatis. Wow!

Grillad lammentrecôte med lättstuvad spetskål

Kål i alla dess former är inte bara trendigt, det är fantastiskt gott också. Särskilt när den stuvas lätt och serveras ljummen till en bit grillat lamm!

Örtig lammstek serverad med potatis- och olivsallad och grön kapriskräm

Härlig lammstek i ugn med klassisk rosmarin kryddning.

Lammracks med rödlöks- och parmesansmör

Ett mört och smakrikt kött som gärna äts på hösten. 

Svamprisotto med lammfilé samt tomat och löksallad

En krämig svamprisotto som du lätt varierar smaken på genom att använda olika svampar. Lammfilén blir pricken över i och gör rätten komplett.

Lammracks med färskpotatisquesadilla

Lammracks blir möra och saftiga av att grillas och trivs mycket bra i sällskap med grillad och lagom het potatisquesadilla.

Långkok: lammgryta med kummin, rosmarin och lingon & rostade grönsaker

Härlig gryta signerad kändiskocken Mattias Larsson

Lammstek med sparris

En smakrik rätt komponerad av matkreatören Caroline Dafgård Widnersson. Serveras med salsa verde med mynta och stekta citroner.

Lammracks med portugisisk migas

En festlig rätt med mört lamm smaksatt med vitlök, citron, chili och färska örter. Servera med migas – en traditionell portugisisk brödrätt och ett glas Vila Santa Reserva.

Auberginegryta

En fantastisk gryträtt på lamm, fullproppad med kryddiga smaker. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.

Kalaspaté med lingon- & pepparrotsspetsad rödlöksmarmelad

Genom att låta löken mjukna sakta i pannan lockar man fram söta toner som passar perfekt i en marmelad. Förutom till paté passar marmeladen till grillat kött och kraftiga franska ostar.

Mer på grapevine.se

Restaurangtips: Pontus Frithiof's Burger & Lobster

I juli slogs portarna upp för ett helt nytt restaurangkoncept i Stockholm- Burger & Lobster. Som namnet antyder, serveras rätter med just hamburgare och hummer och om du frågar oss, är det två storslagna favoriter samlat under ett och samma tak. Konceptet i sig är inte nytt, den första Burger & Lobster restaurangen öppnade i Londons Mayfair 2011 och blev så populär att ytterligare tre filialer öppnade runt om i London och samtidigt en i New York. I september är det även Quatars och Dubai’s tur.

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Laxburgare med parmesanpesto

En smakrik variant på burgare gjorda på färsk lax. Serveras med ett härligt täcke av pesto och parmesan.