Lammracks med rödlöks- och parmesansmör

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Ett mört och smakrikt kött som gärna äts på hösten. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

10-12 lammracks

Rödlökssmör:
1 rödlök, finhackad
1/2 dl rött vin
1 tsk honung
1 krm salt
50 g smör

Parmesansmör:
50 g smör, rumstempererat
1 dl parmesan

Gör så här

1. Stek rödlöken mjuk i smör. Tillsätt rödvin och honung. Låt det svalna något.

2. Blanda sen ner blandningen i rumsvarmt smör och forma till en rulle och förvara kallt i kylen. Lättast när man formar smöret är att använda plastfolie.

3. Blanda riven parmesan med rumstempererat smör och forma till en rulle och förvar kallt i kylen.

4. Stek eller grilla lammracksen och servera med smören. Servera gärna med risotto.

Mer på grapevine.se

Vinpassion i Valpolicella

Att vara vinproducent i Italien är långt ifrån unikt. Men att vara det i en familj i rakt nedstigande led i fyra generationer är inte fullt lika vanligt. Familjen Tommasi har odlat vin med stor passion i Valpolicella i mer än hundra år. Historien om familjen Tommasi börjar 1902, då Giacomo Tommasi

Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Smördegsklädda rominkokta päron

En underbar dessert där de romdoftande och saftiga päronen har gräddats i ett sprött smördegsskal. Efterrätten kan även göras med äpple.