Lammracks med rödlöks- och parmesansmör

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Ett mört och smakrikt kött som gärna äts på hösten. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

10-12 lammracks

Rödlökssmör:
1 rödlök, finhackad
1/2 dl rött vin
1 tsk honung
1 krm salt
50 g smör

Parmesansmör:
50 g smör, rumstempererat
1 dl parmesan

Gör så här

1. Stek rödlöken mjuk i smör. Tillsätt rödvin och honung. Låt det svalna något.

2. Blanda sen ner blandningen i rumsvarmt smör och forma till en rulle och förvara kallt i kylen. Lättast när man formar smöret är att använda plastfolie.

3. Blanda riven parmesan med rumstempererat smör och forma till en rulle och förvar kallt i kylen.

4. Stek eller grilla lammracksen och servera med smören. Servera gärna med risotto.

Mer på grapevine.se

Älskade bubblor

Vad är det egentligen för skillnad på olika sorters mousserande vin? Och passar vissa sorter bättre till viss typ av mat? Grapevine guidar dig in i bubblets värld.

Kanderade nötter med chili och flingsalt

black tower-vinerna passar till het mat, gärna asiatisk. Vinet gifter sig bra med rätter som till exempel innehåller chili, ingefära och koriander. Anledningen är den halvtorra karaktär som utmärker Black Tower-vinerna. Bjud exempelvis på ett glas Black Tower Organic Sparkling Ice, som har en fruktig smak med inslag av persika, gula päron, krusbär och jasmin, till en skål heta och lite söta chilinötter innan festmiddagen. Det mousserande vinet kan även med fördel serveras med is i glaset.