Lammrostbiff i ugn med råstekt sparris

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer
Ugn 
125°

 Lammrostbiff direkt från ugnen, med ljuvligt doftande vitlökssmör och råstekt sparris istället för potatis. Wow!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

ca 700-800 gr lammrostbiff

salt och peppar
1 msk rapsolja till stekning
100 gr smör
1 vitlöksklyfta
1 msk persilja
200 gr färsk sparris
1 msk smör till stekning
Salt

Tips 

Lägg gärna köttet i en god marinad före tillagning.

Gör så här

1. Lammet: Låt köttet ligga i rumstemperatur innan tillagning. Krydda det med salt och peppar. Värm på en stekpanna med rapsolja och bryn köttet runtom. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stoppa en stektermometer i mitten på den största biten. Sätt in köttet i ugnen på 125 grader och låt det stå tills termometern visar en temperatur på 62 grader, ca 25 minuter. Ta ut köttet och låt det sedan vila 5 minuter.

2. Vitlökssmör: Låt smöret bli rumstempererat. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt hackad persilja. Använd gärna en gaffel till att blanda om. Forma smöret till en rulle och ställ kallt.

3. Sparrisen: Skölj sparrisen och bryt av botten på den. Stek sparrisen i smör i en stekpanna. Rör eller skaka i pannan så den får en fin yta runt om. Skär upp lammet, servera med sparris och vitlökssmör.

Mer på grapevine.se

Förra årets succé tillbaka – nu endast med 600 flaskor och i en ännu bättre årgång!

Förra årets lansering om 840 flaskor sålde slut på en dag. Igår, den 1 oktober kl 10, släpptes 600 flaskor Masseria Li Veli Verdeca 2018 i en ännu bättre årgång som dessutom fått högsta betyg i vinbibeln Gambero Rosso. Igår lanserades ett ytterst begränsat parti om endast 600 flaskor av Masseria Li

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Halstrad carpaccio på grillad pilgrimsmussla

Serverad med grön sparris, brynt smör och löjromsvinaigrette.