Polenta med vitlöksfräst svamp

Antal 
4 personer

En riktig vintervärmare som är omtyckt i italienska bergstrakter.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

100 g polentagryn
25 g färskriven parmesan
25 g smör
salt
nymalen peppar
2 vitlöksklyftor
200 g blandad svamp
1 liten knippa bladpersilja

Tips 

Andra tillbehör som är gott till polenta är bacon, oliver eller bara lite riven parmesanost.

Gör så här

1. Tillaga polentan enligt instruktionerna på förpackningen. Rör i osten och nästan allt smör. Smaka av med salt och peppar. 

2. Bred ut polentan på en skärbräda och låt stelna.

3. Skala vitlök och skiva tunt eller hacka. 

4. Torrstek svampen tills den tappat all vätska. Tillsätt vitlök och lite smör och låt fräsa tills svampen får fin färg. Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt och peppar. 

5. Skär bitar av polentan och servera med svamp och lite extra parmesan.

Mer på grapevine.se

Upptäck Champagne

Förtrollande vindalar, charmiga småstäder och kulinariska höjdpunkter. Följ med på en resa till mytomspunna Champagne där vi besöker champagnehuset Beaumont des Crayères och får lära oss mer om den ädlaste av alla drycker. Det är höst när vi besöker Champagne. Landskapet är mjukt böljande och

Marqués de Vargas Reserva

En elegant rioja med klassiska undertoner i koncentrat

Honungsgriljerade kycklingklubbor

Kycklingklubbor är bra och billig mat. Prima val på brunchbuffén eller utflyktsfilten. Här får de extra smak av honung och kryddor.