Rum Royale

Utskrift
Ingredienser

1 glas

30 ml Angostura 1919
35 ml rosévin- och halloncordial
80 ml Myth Sparkling
30 ml citronjuice
4 stänk Angostura Orange Bitters

Gör så här

Häll samtliga ingredienser utom bubbel i en shaker.
Skaka med rikligt med is tills kallt och sila upp i cocktailglas.
Toppa med bubbel och garnera med hallon.

ROSÉVIN- OCH HALLONCORDIAL
Räcker till 4-5 drinkar

Värm 240 ml vitt socker med 160 ml Black Tower rosé (eller annat överblivet rosévin), 10 mosade hallon,
zest från en citron och 1 stänk Angostura Orange Bitters i en kastrull och ta från värmen när sockret lösts.
Låt dra i 15 minuter. Sila av.

 

Mer på grapevine.se

Dryckesprofilen Alf Tumble

Han blev utsedd till Årets Dryckesprofil 2016 och är sommelier, vinskribent och författare, men även dj. Och nu vill han sprida en mindre snobbig vinkultur genom boken ”Vin – så funkar det”. Låt oss börja från början. Alf har alltid gillat att skriva, utbildade sig till copywriter i tjugoårsåldern

Sallad med tre sorters betor, ruccola och parmesan

En färgglad sallad gjord på rödbetor, gulbetor och polkabetor, ruccolasallad och riven parmesan.