Tomatsallad med senapsvinägrett

Antal 
4
Utskrift
Ingredienser
  • 500 g tomater, gärna olika sorter och färger
  • 3 dl sherryvinäger
  • 10 g salt
  • 10 g socker
  • 5 dl dijonsenap
  • 5 dl olivolja
  • 2 silverlökar
Gör så här

Blanda sherryvinäger med dijonsenapen, salt, socker och tillsätt oljan droppvis medans du vispar ihop allt till en majonnäs. Skiva silverlöken tunt på en mandolin. Låt dra i kallt vatten i ca 10 minuter. Skärupp dina tomater i grova bitar, häll av vattnet från silverlöken och toppa med tomatsalladen med löken. Häll önskad mängd av senapsvinägretten över tomatsalladen. Rör om försiktigt och smaka av med salt och peppar.

Mer på grapevine.se

Smakgeni

Mathias Dahlgren har alltid gått sin egen väg och han har ofta varit före sin tid. Något som har tagit honom till kockeliten. För drygt ett år sedan gjorde han om sin fine dining-restaurang till grönsakstempel. Vi frågade varför han bytte spår? Mathias Dahlgren är Sveriges genom tiderna mest

Avokadosallad

En härlig sallad där nötterna ger crunch och honungen god sötma. Passar som en grön inledning på en middag, som tillbehör eller hälsosam huvudrätt!